Basilikum, en helårsfavoritt blant nordmenn

0
135

Vi er tilbake på Elvenhøy Gartneri, hvor vi får vite av Rolf Ingvar Fuglerud at basilikum er en av helårsfavorittene i urte-disken blant nordmenn. Lege og urte-entusiast Geir Flatabø har tatt med seg urten til ernæringsterapeut Gunn-Karin Sakariassen for å snakke om blant annet urtens tilknytting til djevelen i gamle dager.

 

SE FORRIGE EPISODE: KARVE, Kanskje det mest virksomme middelet i plantemedisinen

 

Som favoritt i befolkningen blir basilikum mye brukt i blant annet pesto. Elvenhøy Gartneri er leverandør av økologiske urter til COOP under Änglamark–merket som distribuerer til hele landet. under finner du en oppskrift på økologisk pesto.

Pesto (4 pers)

Du trenger:

  • 1 bunt økologisk basilikum
  • 2 ss økologiske pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk (økologisk)
  • ca. 1 dl olivenolje (økologisk)
  • 50 g revet økologisk parmesan
  • 12 ts salt (økologisk)
  • 14 ts pepper (økologisk)

Slik gjør du:

  1. Press hvitløken
  2. Bland sammen basilikum, hvitløk og pinjekjernene med en stavmikser eller blender. En morter kan også brukes.
  3. Tilsett olje i en tynn stråle under blanding.
  4. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Som favoritt i befolkningen blir basilikum mye brukt i blant annet pesto. (FOTO: AdobeStock)

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.