I Kina behandler de øyesykdommer med en kombinasjon av laser og tradisjonell kinesisk medisin som urter og akupunktur.

(videoen har norsk undertekst, saken fortsetter under)

TV Helse har besøkt Eye Hospital Chinese Academy of Chinese Medicine Sciences i Beijing. Der behandler de AMD (Aldersrelatert degenerasjon), grønn stær og diabetes retinopati med stor suksess. I følge øyelege, dr. Liang Lina får de aller fleste, etter behandling, betydelig forbedret øyehelse. Sykehuset har gjort egen forskning hvor de har sammenlignet kombinasjonsbehandlingen med urter, akupunktur og laser, med kun å bruke laser. Konklusjonen er at de får best effekt med kombinasjonsbehandlingen.

SE OGSÅ: Kreftbehandling med urtemedisin bedrer livskvaliteten

Her i Norge er laserbehandling, eller linsebytte det som oftest tilbys de som sliter med øyehelsen, men ved St.Olav Helseklinikk i Tønsberg har de begynt å benytte seg av den kinesiske metoden med kombinasjonsbehandling.

SE OGSÅ: Aksepterte at jeg kunne bli blind

TV Helse informerer om alt innenfor helse, medisin, skjønnhet, kosthold og trening som kan ha betydning for deg og din livskvalitet. Vi vil gi deg gode råd og nyttige tips som kan bidra til at du blir i stand til å gjøre riktige valg i forhold til din egen helse.