Kreftbehandling med urtemedisin bedrer livskvaliteten

0
435

I Beijing finner vi Gaung’anmen Hospital, som har Kinas mest berømte kreftavdeling. I denne avdelingen mottar over 1000 personer kreftbehandling hver dag med blant annet urtemedisin.

(Norsk undertekst velges i avspilleren, saken fortsetter under videoen)

Kreft er den sykdommen som tar flest liv i Kina i dag. Lungekreft er den vanligste krefttypen, deretter kommer magekreft og leverkreft. Ifølge professor og overlege Peiwen Li ved sykehuset, kan mye tyde på at dette blant annet skyldes den økende forurensingen og dårlig livsstil blant kinesere. De siste tiårene har den kinesiske befolkning blitt sterkt påvirket av økt miljøforurensning, derav smog, og det har vært en stigende trend å spise raffinerte matvarer og hurtigmat som en følge av lettere tilgang til dette lite næringsrike kostholdet.

SE OGSÅ: Er kopping farlig for kroppen?

Tre tonn urter behandler 1000 kreftpasienter hver dag på dette sykehuset!

Dr. Li sier at en kombinasjonsbehandling av vestlig medisin og Traditional Chinese Medicine (TCM) gir gode resultater. TCM er behandling med urter ofte i kombinasjon med akupunktur.  Urtemedisin hjelper pasientene når de blir utsatt for store påkjenninger med stråle- og cellegiftbehandling. Behandling med TCM gir pasientene bedre livskvalitet og urtemedisin kan i bestefall krympe kreftsvulster alene, påpeker dr. Li. På sykehusets eget urteapotek brukes i overkant av tre tonn urtemedisin hver dag.

SE OGSÅ: Aksepterte at jeg kunne bli blind

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.