Inflammasjon i kroppen kan være pådriver for sykdomsutvikling, ifølge lege og spesialist innen fysikalsk medisin Michael Thorp. Han sier at ved å måle micro-CRP får vi informasjon om det er inflammasjon i kroppen og  kan da forebygge sykdom.

(saken fortsetter under videoen)

Michael Thorp har stor interesse for å avdekke inflammasjon i kroppen hos sine pasienter. Han sier at folk merker inflammasjon selv når de kjenner seg litt dårligere enn bare i dårlig form. ‒ Dette kommer ofte sammen med overvekt og lavt stoffskifte, sier han videre.  At man merker mer slitenhet etter trening og får sug etter usunn mat  kan blant annet være tegn på inflammasjon.

 

– Se også: «Prøvesvarene ser fine ut»

 

For å kunne sjekke dette nærmere kan man ta en standard blodprøve hos fastlegen og sjekke verdien på micro-CRP. ‒ Hvis den er forhøyet er det absolutt noe man må gjøre med helsa, sier Thorp. Micro-CRP er ett signalstoff som skilles ut i blodet hvis immunceller “snakker” sammen. Snakker de sammen er det tegn på inflammasjon. Tiltak du kan gjøre for å bremse inflammasjon i kroppen er selvfølgelig å kutte ut røyk og snus og se på kostholdet for å finne det kostholdet som passer deg best mulig, avslutter han. Normalverdien på micro-CRP skal ligge på under 5, og helst være så lav som mulig.

 

FOR SPØRSMÅL ELLER TIMEBESTILLING hos lege Micheal Thorp, KLIKK HER!

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.