Betydningen av høydose vitamin C har blitt bekreftet nok en gang. Ikke bare kan det reversere kreft og hjertesykdom, det vil også bidra til å få deg ut av sykehuset raskere.

Ved å ta mellom 2 og 4 gram vitamin C hver dag kan det forkorte et sykehusopphold med opptil 9 prosent. Det høres ikke så mye ut, men disse pasientene var innlagt på intensivavdelinger, og det var svært usikkert om de ville forlate avdelingen i det hele tatt.

C-vitamin bør være en del av den daglige behandlingsrutine på enhver intensivavdeling, sier forskere fra Universitetet i Helsinki, som tok en titt på 12 forsøk som hadde ettergått tilfriskning av 1 766 pasienter som var lagt inn på intensivavdeling.

SE OGSÅ: C-vitaminer i behandling

Selv om bare 0,1 gram er nok til å opprettholde sunne plasmanivå av vitamin C hos friske mennesker, i følge forskerne, trenger typisk intensivpasienter rundt 4 gram om dagen fordi deres nivåer er urovekkende lavt.

I seks studier, hvor pasienter som fikk gjennomsnittlig 2 gram C vitamin, var de ute av intensivavdelingene rundt 9 prosent raskere. Selv om de tok C vitamin oralt, som ikke er den mest effektive måten å ta inn vitaminet på. Ideelt sett, bør C-vitaminet tas intravenøst.

Det er kanskje ikke overraskende. Vitamin C påvirker hundrevis av våre gener og spiller en viktig rolle i sunn funksjon av vårt immunsystem. Tidligere studier har vist hvordan vitamin C kan reversere kreft, redusere blodtrykk, redusere atrieflimmer (uregelmessig hjerterytme), og redusere glukosenivåer hos pasienter med diabetes 2.

Kilde: