Tonje opplevde i 16-års alderen økende plager med allergi og eksem. Etter det kom diagnosene på løpende bånd og flere sykehusinnleggelser. Etter funksjonellmedisinsk behandling er hun nå friskere enn hun har vært på 10 år.

– På det verste kunne jeg ikke huske hvilket husnummer jeg bodde i, sier Tonje til TV-Helse. I ung alder måtte hun forholde seg til mye sykdom. I tillegg til eksem og allergi hadde hun også, cøliaki, lavt stoffskifte og  lupus. Hun er fremdeles pasient ved ulikeavdelinger ved en rekke sykehus   hvor hun går til oppfølging. ‒ Jeg oppfatter det som om legene bare vil gi meg medisiner og ha meg ut døra, forteller hun.

– SE OGSÅ: Når det offentlige helsevesenet ikke strekker til

Tonje har nå begynt med funksjonellmedisinsk behandling hvor hun føler hun blir møtt som menneske og får behandling som er tilpasset henne. Behandlingsopplegget er blant annet basert på resultatene av en rekke prøver hun har tatt.  Gentester, blodprøver og avføringsprøver gir retningslinjer for den behandlingen hun selv gjennomfører og mottar i samråd med funksjonellmedisinsk lege. Mye av fokuset er på kosthold, men god søvnkvalitet og trening har vært viktige faktorer for at Tonje har en mer energisk hverdag.. Se hele Tonje sin fortelling i videoen.

– LES OGSÅ:  Frisk av MS etter fjerning av kvikksølv

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.