Sink kan redusere varigheten av forkjølelse

1
608

Randomiserte studier har vist at bruk av sugetabletter med sink (sinkacetat) kan redusere varigheten av forkjølelse. Én studie har funnet at effekten av sink var større for pasienter med allergi.

Studier har vist at bruk av sugetabletter med sink (sinkacetat) kan redusere varigheten av forkjølelse. (FOTO: AdobeStock)

Finske forskere undersøkte nærmere effekten av sink mot forkjølelse ved hjelp av en samleanalyse av tre studier. I alt omfattet studien nesten 200 pasienter, hovedsakelig kvinner. I alle forsøkene varte en gjennomsnittlig forkjølelse i syv dager, mens de som hadde tatt sinktilskudd var syke nesten tre dager mindre.  Effektene av sinksugetablettene ble ikke påvirket av tilstedeværelse av allergier.

LES OGSÅ: Får du i deg nok jod?

Sink ga tilnærmet like god effekt i alle undergruppene, noe som tyder på at sink generelt har gunstige effekter. Basert på dagens kunnskap anbefaler forskerne folk som blir forkjølet å forsøke sugetabletter med sink for å redusere varigheten av infeksjonen.

Kilde: Iver Mysterud, Helsemagasinet nr 6/2017

1 KOMMENTAR