Norske leger er redde for å bruke kosthold som behandling

0
3246

For et år siden fikk lege Geir Flatabø innskrenkning i sin legeautorisasjon av Helsetilsynet. Beslutningen om innskrenkning var basert på anklage fra fem kollegaer fordi Flatabø har brukt metoder som ikke er godkjente i det norske helsevesenet. Metodene bygger på utenlandsk forskning, om at enkelte mennesker får rusvirkning av gluten, kumelksproteiner (kasein) og sukker.

Tidligere i år fikk han utdelt Fritt Helsevalgs brobyggerpris

Beslutningen om innskrenkning i Flatabøs autorisasjon begrenser pasienters rettigheter og muligheter til å få den behandlingen de ønsker. På tross av god dokumentasjon på at behandlingen er ufarlig. Han anket derfor Helsetilsynets vedtak til Helseklage (tidligere Helsepersonellnemda)

– Leger tør ikke gå i gang med behandling med diett og kosttilskudd i redsel for at Helsetilsynet skal lage problemer for dem, forteller Flatabø i dette intervjuet. Han har god støtte i NPIF (Norsk Proteinintoleranseforening) som stilte opp for å være til stede under ankesaken.

Merete Askim, leder for foreningen, krever rett til å bli hørt i denne saken, men de ble nektet adgang til møtet med Helseklage. Hun mener Helseklage burde se til Flatabø og hans metoder. – Hvordan har Flatabø klart å få medfødte autister til å bli friske? Er ikke det interessant? Han sparer samfunnet for store summer med sin behandling og ikke minst bidrar til et mye bedre liv for pasienten og pårørende. Han er den legen som har gjort mest for medlemmer i NPIF og vært livreddende for mange pasienter.

En av dem er Linda Hermanns som var sengeliggende 24/7 og som med Flatabøs behandling har fått livet tilbake. Se hennes støtte til Flatabø her: