Medisinsk yoga – Ikke bare indre ro

2093

Yoga er en praktisert behandling i det offentlige og private helsevesenet nå til dags. Fra kreftpasienter på radiumhospitalet til andre helseklinikker blir yoga brukt i medisinsk sammenheng. Yoga er ikke lenger bare søken etter indre ro.

MediYoga, eller medisinsk yoga er utviklet i Sverige og baserer seg på den eldste formen for yoga, kundalini yoga. Anna Ljøgodt ved Balderklinikken er sertifisert instruktør og underviser i MediYoga og forteller  i tillegg til den indre roen man opplever, at forskning viser at det lindrer en rekke symptomer  fra blant annet ryggsmerter  til hjerteflimmer. En form for yoga har til og med  vist å være beskyttende til vårt DNA.

Anna Ljøgodt har medisinsk embedseksamen fra UiO og mastergrad i ernæringsmedisin fra University of Surrey i England. I Tillegg har hun utdanning i Funksjonelmedisin fra USA og Europa. Hun arbeider med alle ernæringsmedisinske problemstillinger og er spesielt opptatt av sammenhengen mellom tarmens mikroflora, immunsystemet, hormonsystemet og hjernen. Hun har lang erfaring med behandling av pasienter med kroniske betennelsestilstander, mage-tarm lidelser, allergi-intoleranse, metabolsk syndrom (overvekt, høyt blodtrykk, diabetes) og kronisk utmattelse.

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.