Tenker du å fylle opp en egen adventskalender med noe godt? Da er hjemmelaget «Smil» en favoritt hos mange.

Tonje Alice Christensen, ambassadør for Økosjokolade er i full gang med sine juleforberedelser og hun vise deg i videoen under hvor enkel det kan være å lage sin egen «Smil» med økologisk kakao og cashewnøttsmør. (oppskrift finner du under videoen)

 

«SMIL»

Ingredienser sjokolade:

  • 50g kakaomasse
  • 25g kakaosmør
  • 10g yaconsirup
  • 15g agavesirup
  • ½ ts vaniljepulver

 

Ingredienser karamellfyll:

  • 3ss agevesirup
  • 1ss cashewnøttsmør
  • ¼ts vaniljepulver
  • Evt litt havsalt/maldonsalt

 

Fremgangsmåte:

Start med å sette en egnet form i fryseren (f. eks hjerteform i silikon). Smelt kakaomasse og smør i vannbad. Bland inn agavesirup, yaconsirup og vaniljepulver og visp godt sammen. La blandingen stå fremme til den såvidt begynner å tykne. Ta formen ut av fryseren, fyll i litt sjokolade (bruk pensel eller skje til å få sjokoladen opp til kantene på formen). Sett i fryser til det stivner og gjenta evt prosessen for å sikre at sjokoladen kan holde fyllet.

Bland sammen ingrediensene til karamellfyllet i en liten bolle. Bruk en skje og fyll hvert skall ¾ fullt med karamell. Hell over resten av sjokoladen så den når kanten av formen. Sett inn i fryseren til sjokoladen har stivnet(ca. 15-30min) Oppbevares deretter i kjøleskap.

 

SE OGSÅ: Hjemmelaget sjokoladeplate før jul!

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.