Herlig melkefri vaniljeis med krokan

0
799

I denne episoden viser Amy og Linnea hvordan vi lager en herlig vaniljeis med krokan. Her bruker de kokosmelk i stedet for meierimelk, et godt alternativ for dem som ikke tåler vanlig melk.

SE FØRSTE EPISODE – Hvetegress: Start dagen med næringsrik juicing

Det kan by på utfordringer når maten skal være sukkefri, glutenfri og melkefri. Ved spesielle anledninger som bursdager og andre feiringer kan det noen ganger virke som om alternativene ikke har den samme appellen som det som ellers blir servert.

Den sosiale settingen påvirker barna som ofte kan føle seg annerledes på grunn av maten de ikke kan spise. I bursdag, høytid og i hverdagen skal de som ikke tåler den ene eller andre matvaren også kunne kose seg. Under finner du oppskriften på en herlig vaniljeis med krokan hvor blant annet meierimelk er erstattet med kokosmelk.

VANILJE IS

Vaniljeis med krokan (FOTO: Gro Raugland)

INGREDIENSER:

  • 5 egg
  • 5 ss sukrin
  • 1 ss FOS (les mer om FOS)
  • 1/2 ts stevia
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 boks fullfet kokosmelk

 

FRAMGANGSMÅTE:

Pisk egg, sukrin, FOS, stevia og vaniljepulver til eggedosis. Tilsett en boks kokosmelk og miks godt.

Ha massen over i en iskremmaskin til isen har fått en god konsistens.

Nytes med en gang eller settes i fryser.

 

KROKANMASSE

INGREDIENSER:

  • 1 dl mandler
  • 1 ss fibersirup
  • 1 ss lønnesirup

 

FRAMGANGSMÅTE:

Hakk mandlene i små biter med kniv. Fres dem kort i tørr stekepanne til de blir gyldne. Tilsett sirup og la det koke opp.

Avkjøl krokanmassen og bland den inn i isen.

 

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

LEGG IGJEN ET SVAR

Fyll inn din kommentar!
Skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.