Få igang barna på kjøkkenet og lag hjemmelaget is på 1-2-3. Barna elsker denne og kan ikke få nok av den. Denne oppskirften er helt uten fløte og sukker. Ved allergi mot peanøtter kan eventuelt mandelsmør brukes.
Ingredienser:
- 3 bananer
- 2ss grovt peanøttsmør
- 2ss kakao
- 2ts vaniljepulver (i videoen er det derimot brukt vaniljesukker)
Fremgangsmåte (4 posjoner):
Skrell 3 bananer og frys dem før man har det i blender. Tillsett peanøttsmør, kakao og vaniljepulver og start blenderen. Rør rundt av og til da det kan klistre seg i blenderen, tilsett litt vann ved behov til en fin konsistens. Ha røren i passende form og sett i fryseren 10-20 min før servering, eller spis med en gang hvis du ikke kan vente!
Desserttips:
Hell røren i serveringsskål og ha oversmeltet mørk sjokolade og frys. Pynt med mynte blad og server evt. med pisket krem.
– SE OGSÅ: Matnyttig dessert tips
Kilde oppskrift:
https://cathrineyoga.dk/vegansk-nicecream-chokoladeis/