Arnold Schwarzenegger er kinoaktuell i filmen «Terminator: Dark Fate» hvor han er tilbake i sin mest kjente tittelrolle som den muskuløse «The Terminator».

Skuespiller og tidligere guvernør i California Arnold Schwarzenegger (72) viser frem hva han har i kjøleskapet og hvordan han trener på treningsstudio. Protein-shakes han lager kan inneholde rå egg med skall og noen ganger tyske snaps. På treningsstudio tar han det roligere nå enn før, men han trener hver dag.

I kjøleskapet til Schwarzenegger

Da han var ung mann pleide han å slanke seg, men på sine eldre dager er han veldig nøye med kosten. Han spiser havregrynsgrøt og masse grønnsaker. Han unngår kjøtt, animalske proteiner fordi det pleide å være en misforståelse om at kjøttprodukter var den eneste måten å bli stor og sterk på, sier Schwarzenegger. Nå føler han seg mye bedre.

Schwarzenegger ser ut til å være både streng og liberal i sine kostholdsvalg. Han sier at han noen ganger tilbereder biff til vennene sine, men tar en energidrikk eller drikker juice, avhengig av hva han føler. Han sier i intervjuet spøkefullt at han noen ganger krydrer proteindrikken sin med tyske snaps eller meksikansk Tequila og i det siste har han blitt kalt «søppeldunken» fordi han kunne spise hva som helst.

Arnold Schwarzenegger. Foto: MensHealth.com

”Jeg ble alltid kalt «søppeldunken» fordi jeg aldri ble syk og lei av noe mat. Faktisk kunne jeg gå på restaurant og bestille en omelett fra servitøren, og da servitøren sier: hva vil du ha i omeletten? Jeg svarte: alt som er i kjøkkenvasken eller noe du kan finne på kjøkkengulvet. Bare skrap det opp og legg det oppi, så skal jeg nyte den. Og det var akkurat det de gjorde. «

Arnold sier at han hater kumelk og i stedet foretrekker mandelmelk. Han fjernet sukker og hvitt brød tidlig i karrieren og tar tilskudd som multivitaminer og proteiner, men understreker at god mat er viktigst.

Arnolds protein-shake

  • Mandelmelk
  • Sur kirsebærjuice (for såre muskler og skjelett)
  • 1 Banan
  • 1 rått egg med skall
  • Snaps eller Tequila (noen ganger)

Arnold Schwarzenegger på treningsstudio

Arnold er medlem av Gold’s Gym på Venice Beach i Los Angeles. Han reiser dit mellom 07:00 og 07:45 og starter med en 45 minutters sykkeltur. Han trener hver dag på treningsstudioet. Ofte trener han også på kveldstid og i hjemmegymmet.

Legen hans har rådet Arnold til ikke å trene for tungt etter en hjerteoperasjon. I stedet trener han i dag med mer moderate vekter og i stedet flere repetisjoner. Han sier at tre treninger per uke er et minimum for å oppnå suksess.

Etter en lang og vellykket karriere som en prisbelønt muskelbygger, investerer han nå mer tid for å inspirere de yngre generasjonene av kroppsbyggere.

 


Tekst: Torbjörn Sassersson | Oversatt og tilrettelagt av: Arnt-Ola Enger | Video og foto: Men’s Health , som også er tilgjengelig på Youtube

1 KOMMENTAR

  1. Ja det forundrer meg ikke, med den dietten får man trøbbel med blodsukker og insulin. Da er det hjertet det går ut over.Du kan ikke trene deg fra et dårlig kosthold.Essensielle makro næringstoffer er fett og protein og animalske har best kvalitet.Var vel bare eg som var særlig nyttig i den
    drikken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.