Del 1/3

I disse dager er mange av oss på vei inn i vintereriemodus. For min egen del skal det bli deilig å få noen avslappende dager med kjæresten sørpå, samt møte igjen gode venner.

 

Jeg skal også prioritere en del av tiden min til å skrive flere blogginnlegg, noe jeg gleder meg veldig til. I det siste har jeg følt en del på tidsklemma og når tiden ikke strekker til, føler jeg ofte at jeg selv ikke strekker til. Derfor skal det bli deilig å få hentet seg litt inn igjen.

I løpet av det nye året har det blitt en god del forandringer og jeg vil bruke de neste dagene til å ta inn over meg alle de nye inntrykkene som 2017 allerede har bydd på.

Jeg flyttet tilbake til Lofoten i fjor sommer og begynte i ny jobb som kulturskolelærer og kordirigent. Nå etter nyttår startet jeg opp i enda en jobb hvor jeg underviser i musikk på barne- og ungdomsskolen.

Det å undervise er et eventyr som byr på gleder, mestringer, frustrasjoner og en god del latter, i alle fall når man underviser i musikk. I jobben som lærer er jeg gjerne uten å velge det bevisst, en veileder og inspirator. Mine holdninger, meninger og handlinger påvirker mottakerne, enten jeg vil det eller ikke. Det medfører et enormt ansvar for meg som underviser og det å bære et slikt ansvar er omfattende og til tider nokså krevende!

Ansvaret krever at du kontinuerlig vurderer deg selv som medmenneske og din egen selvinnsikt. Det kreves ofte at du må velge noe annet enn det du allerede har valgt, fordi det rett og slett ikke passet seg slik likevel. Det krever at du må ta bevisste valg som individ, samtalepartner, medmenneske, og som del av en større sammenheng. Ofte krever det at du må minne deg på at du ikke er en udødelig superhelt, men at du er et menneske med alt det feilbarlige og oppnåelige det innebærer. Å lese, tolke, forstå og veilede andre mennesker er ikke til å komme utenom innenfor dette yrket og det foregår i en sirkulasjon av vurderinger.

Kontinuerlig ledes du inn i vurderinger av situasjonene, menneskene rundt deg, ulike interaksjoner som oppstår, vurderinger av vurderingene igjen og videre inn i nye valg som på nytt leder deg inn i denne runddansen av kontinuerlig vurdering og valg som tas.

 

.. ja, man kan jo bli surrete i hodet av bare å forsøke å formulere det.

 

Etter jeg begynte i ny jobb, konfronterer jeg meg selv til stadighet med spørsmålene:

Er forandringene verdt strevet?

Gir dette mening? – Dette, som i det en velger å prioritere tiden sin på.

 

.. igjen er vi tilbake i disse vurderingene som krever mye energi, tankevirksomhet og de følelsesmessige konfrontasjonene som ligger i valgalternativene.

 

Å stille disse spørsmålene hører kanskje med til perioden jeg lever i. Jeg er nyforelsket, nyutdannet, nyetablert på det nåværende bostedet, nye rutiner, nye bekjentskaper, nye kollegaer, nye elever og ikke minst: mange nye impulser!

Mye er nytt. Derfor lurer jeg på: Hva med meg? Er jeg den samme?

Selv om det er mye nytt jeg må forholde meg til, er jeg likevel erfaren på mange områder.

Det å være i slutten av tjueårene, perioden som rommer overgangen fra en voksen ungdom til etablert ung voksen, bringer naturlig nok med seg en hel rekke spørsmål.

Greier jeg å holde fast ved meg selv og mine egne meninger, oppfatninger og holdninger når jeg bombarderes av nye impulser fra flere kanter? Trenger jeg å holde fast ved det allerede etablerte, eller er det overkommelig med alle forandringene? I så fall, hvor mange forandringer er jeg mottakelig for, før det blir for mye?

Igjen, tilbake til vurderingene og spørsmålet: Gir det mening å bruke tiden sin på dette?

 

..På én måte er spørsmålet så overfladisk og samtidig så eksistensielt!

 

Jeg er en person med et behov for å forstå sammenhengene i det jeg tror på. Derfor reflektere jeg en hel del og som type er jeg, mildt sagt, en iherdig nysgjerrigper. Jeg er overbevist om at der ikke finnes dumme spørsmål, så jeg er sjelden sen med å spørre når jeg lurer på noe, i håp om at det også smitter over på andre. ..Hva ville dagens etablerte sannheter vært, uten at de tidligere hadde blitt stilt spørsmål ved?

 

..Hva trenger man egentlig for å skape sin egen mening med   livet?

..Hva trenger du for å skape din egen mening med livet?

 

Gruble litt over det og del gjerne dine tanker rundt dette i kommentarfeltet.

..Del 2/3 er like rundt hjørnet 😉

 

 

 – LES OGSÅ: Blogginnlegg fra Lofoten!

 – SE OGSÅ: Reise VLOGG fra USA!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.