Igår skrev TV-Helse om nye muligheter for diagnostisering av prostatakreft ved hjelp av kunstig intelligens, eller A.I.(artificial intelligence) som det også blir kalt. A.I. trer frem i helseverdenen i større grad som et hjelpende verktøy for behandlinger og diagnostikk av personer med helseproblemer.

SE OGSÅ: Kunstig intelligens oppdager prostatakreft

I serien «The Age og A.I.» på Youtube går man inn på akkurat disse problemstillingene og utfordringene rundt praktiske løsninger og nye muligheter for å hjelpe folk som er syke. I episoden under(episode 2) går man blant annet inn på A.I. ved bruk av diagnostisering av øye-lidelser ved f.eks. diabetes, samt bruken av A.I. til stemme-gjenkjennelse for folk som har mistet evnen til å tale forståelig ved f.eks. ALS. Foreløpig finner du de 4 episodene gratis på Youtube Originals.

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.