Hundeeier og oppdretter Tine Hallre har den siste tiden vært opptatt med det nye Border Collie kullet hun har hjemme i det lille huset sitt i Skien. – Det er som å få små barn i hus, sier Tine.

Tine har i alle år vært opptatt av hund, men har også beveget seg inn på oppdrett. Denne gangen stod kullet på Border Collie tispa Zoe, hvor tre små valper ble resultatet av insemineringen i Italia. Ja, for Tine reiste helt til Italia for å parre tispa si med en «Italian stalion». – Det var årets sommerferie, smiler Tine.

 

Hva passer for meg?

Har du tatt valget om å få valp i hus er det et par ting å huske på før du velger type. Det går som regel på utseende, men det er viktig å vite at med hund følger det også med instinkter. Da er det et par ting å huske på slik at du treffer den livsstilen du ønsker å leve. Hunder er avlet opp med instinkter. – Ønsker man en gjeterhund, fuglehund eller selskapshund?, spør Tine. – Det er viktig at den passer inn med livsstilen til eierne, sier hun.

Hennes råd er å gjøre litt research før man bestemmer seg. – Ta kontakt med hundeklubber med raser du er interessert i og be om å få hilse på en hund. Finn en oppdretter som har de samme verdiene som deg selv og som driver med de samme aktivitetene du vil drive med, sier Tine. – Da burde man kunne finne en valp som passer deg og ditt liv, avslutter hun. Se flere råd i vidoen over!

 

Se flere videoer og bilder av valpene på Facebook siden Prestine BC

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.