5G er neste generasjons mobilteknologi for å øke overføringshastigheten. Imidlertid utgjør teknologien en svært alvorlig helse og miljøfare, sier svenske Mona Nilson, miljø-økonom. Det er fordi 5G øker mobilstrålingen dramatisk i miljøet.

180 forskere og leger fra 37 land protesterte i 2017 og sendte et felles opprop til EU-kommisjonen der de advarer om alvorlige helseimplikasjoner av 5G og at utbyggingen må stoppes;

«5G vil kraftig øke eksponeringen av radiofrekvente elektromagnetiske felt (RF-EMF) i tillegg til den allerede eksisterende eksponeringen fra 2G, 3G, 4G, Wi-Fi etc. RF-EMF har vist seg å være skadelig for både mennesker og miljø»

Bekymringer for helseeffektene fra sterkere strålingseksponering går på blant annet mulige nevrologiske virkninger, ufruktbarhet og kreft.

5G teknologien vil føre til en uheldig økt utbygging av spesielt mindre sendere for mikrobølgestråling for å muliggjøre den raske overføringshastigheten. Økt strålingseksponering blir et resultat av økte antall antenner per basestasjon.

 

SE OGSÅ: Elektrosmog påvirker oss alle

 

IT-utviklere snakker om at det hyper-tilkoblede samfunnet med flere hundre mindre senderantenner vil være nødvendig på hver basestasjon.  Til sammenligning finnes det i dag 8.  Den økte mobilstrålingen kalles på telekom-språket for «betydelig bedre hastighet på surfing og dekning og nye muligheter for bruk av nettet»

 

Hva betyr 5G for vår helse, miljøet og dyrelivet?

I sitt opprop til EU-kommisjonen peker forskerne på at utbygging vil kunne føre til økt risiko for kreft, cellestress, økning av skadelige frie radikaler, genetiske skader, strukturelle og funksjonelle endringer av reproduksjonssystemet, mangler i læreevne og hukommelse, nevrologiske forstyrrelser og negative virkninger på menneskers generelle velvære. Skadevirkningene rammer langt videre enn menneskeheten, siden det er stigende belegg for skadevirkninger på såvel plante- og dyreliv.

 

SE OGSÅ: Mobilstråling svekker effekten av antibiotika

 

Vil det hyper-tilkoblede samfunnet med revolusjonerende teknologi på 5G snart bli en realitet? Eller blir de 180 forskerne hørt? I det minste inntil konsekvensene for menneskers helse og miljø har blir fullt ut undersøkt av uavhengige forskere?

 

Kilder:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.