Jon-Are Venås har helt siden barndommen slitt med dårlig tannhelse.  Den største grunnen skyldtes for mye fluor i familiens drikkevann. Som de hentet fra egen brønn. Dette medførte store skader på tenner selv om han var flittig med tannbørsten. Til slutt ga han opp da det ikke ble tenner igjen å pussse.

TV-Helse møter Jon-Arve hos Budapestklinikken hvor han skal trekke de siste tennene i underkjeven, og få tilpasset gebiss frem til han skal få inn permanente implantater.

Jon-Arve forteller hvordan hans vanskelige situasjon har preget livet hans sosialt og i jobbsammenheng. Det har ført til en bevissthet om å skjule sin munn og sin manglende tanngard. ‒ Jeg kan ikke huske sist jeg smilte ordentlig, sier Jon Arve. Det har vært en stor belastning.

Prisoverslag på over 300.000 kr fra tannleger har gjort det nesten til en økonomisk umulighet for at Jon-Arve kan få smilet sitt tilbake. Han forteller at både han selv og hans far vurderte behandling i utlandet hvor Budapestklinikken ble mye omtalt. De kom til slutt i kontakt med Budapestklinikken i Tønsberg (åpnet i februar) som ønsket å strekke ut en hjelpende hånd til Jon-Are ved å gi han den omfattende tannbehandlingen han så sårt trengte. ‒ Jon-Arves historie traff oss veldig, sier Kjerstin Johansen, klinikkleder ved Budapestklinikken i Tønsberg. Vi ønsket å hjelpe han siden han er ung og at situasjonen ikke er selvforskyldt.

Jon-Arve kan ikke få skrytt nok av hvordan han ble mottatt og behandlet på Budapestklinikken og forteller at han har blitt veldig godt tatt vare på av tannlegene og de andre som jobber der.

Se det nye smilet til Jon-Arve i videoen over.

SE OGSÅ: Ukjent godt alternativ til rotfylling

(FOTO: Enger)

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.