Sunt tilbehør til pølser

0
188

Bli med Gunn Karin Sakariassen på kjøkkenet hvor hun viser oss sunt tilbehør til Høvikveien kjøtt og kolonial sine smakfulle pølser!

Finnes det sunne pølser?

Nå er det trendy å spise sunt. Og for alle pølseelskere finnes det nå også sunne pølser. Høvikveien kjøtt og kolonial er en familieeid delikatessebutikk som produserer alt de selger. Der lages rundt 30 forskjellige typer pølser – blant annet norske, italienske, spanske og polske. De benytter ikke farlige tilsetningsstoffer, men kun rent kjøtt, rent spekk og rene krydder.

Se også: La kua få være mor

Oppskrifter tilbehør

Coleslaw:
4 porsjoner

Dressing

  • 1 dl majones
  • 1 d crème frâiche
  • 1 ss fransk sennep
  • 1 skvett saft fra en sitron
  • 1–2 ts pepper
  • 1 gul eller rød løk
  • 5 dl finstrimlet kål

Bland sammen ingrediensene til dressingen i en stor bolle. Hakk løken og rør den inn i dressingen. Rens kålhodet og høvle så tynne strimler som mulig med en ostehøvel. Bland kålstrimlene inn i dressingen. Smak til med sitronsaft og pepper.

Variasjon: Coleslaw kan også inneholde agurk, gulrot, blomkål og paprika.
Tips: Salaten er like god til fisk som til kjøtt og holder seg i kjøleskap i flere dager. Coleslaw med fennikkel passer utmerket til skalldyr.

Blomkålris:
4 porsjoner

  • 1 blomkålhode
  • 4 ss pinjekjerner
  • olivenolje til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvit pepper

Skav blomkål med en ostehøvel eller et rivjern. Varm en stekepanne og tørrstek pinjekjernene til de har fått farge. Pass på så de ikke blir brent. Legg pinjekjernene til side. Varm olivenolje i en gryte, legg i blomkålrisen og rør godt rundt. Når ”risen” er varm, tilsetter du pinjekjerner og smaker til med salt og pepper.

Tips: Revet parmesan over blomkålrisen gir den mer smak.

Grønnsaksmos:
4 porsjoner

  • 1 blomkålhode
  • 1 brokkoli
  • 3 dl vann
  • 3 dl fløte
  • 3 ss smør
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

Skjær blomkål og brokkoli i små biter og legg dem i en gryte. Tilsett vann og la det koke til det er mørt. Hell av vannet og ta vare på det.  Tilsett smør og fløte og mos grønnsaksbitene med en stavmikser. Spe med litt av kokevannet dersom mosen blir for tykk.  Smak til med salt og pepper (helst hvit).

Variasjon: Denne mosen kan varieres med ulike grønnsaker enten alene eller i kombinasjon med andre. Egnede grønnsaker er blomkål, brokkoli, sellerirot, kålrot, gulrot, persillerot og nepe. Istedenfor smør og fløte kan du tilsette rikelig med revet hvitost.
Tips: En moden avokado oppi mosen gir en ny smak. Prøv også med litt malt muskatnøtt.

 

 

 

 

DELE

LEGG IGJEN ET SVAR

Fyll inn din kommentar!
Skriv inn navnet ditt her