God erstatning for brødskiva

0
5142

Sunt, enkelt og greit viser ernæringsterapeut Gunn-Karin Sakariassen oss hvordan en osteplett kan erstatte en brødskive. På ostepletten kan du for eksempel bruke smør, skinke og ost eller rett og slett spise den som den.

Slik lager du ostepletter:

 

 Ostepletter (8 stk.)

  • 3 egg
  • 1/4 boks avrent kesam
  • 1 ½–2 dl revet ost
  • 2 ss olivenolje eller rapsolje
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

 

  1. Skill eggehviter og eggeplommer.
  2. Stivpisk eggehvitene i en bolle – de blir stivere hvis du har i 1 knivsodd salt. Sett bollen til side.
  3. Bland kesam, ost og eggeplommer med gaffel eller stavmikser.
  4. Rør deretter inn olje og smak til med salt og pepper.
  5. Vend forsiktig inn den piskede eggehviten.
  6. Legg små klatter på en stekeplate kledd med bakepapir. Ha litt avstand mellom klattene – de flyter ut under stekingen.
  7. Stek plettene midt i ovnen ved 175 ºC i ca 20 minutter, eller til de har fått en gyllenbrun farge.
  8. Avkjøl på rist.

 

Servering: Plettene kan spises slik de er eller med kjøttpålegg eller ost.

Variasjon: Krydder og urter kan tilsettes etter eget ønske, for eksempel oregano, timian, basilikum, gressløk og/eller hvitløk.

Tips: Du kan lage flere porsjoner av plettene når du først er i gang. Oppbevares i kjøleskap og kan brukes som en lettvint lunsj. Plettene kan også fryses og tas opp etter behov.

Osteplettene kan også brukes som pizzabunn. Ta da plettene ut etter at de har stekt i 15 minutter og legg på tomatsaus, serranoskinke eller stekt bacon, skiver av rødløk, oliven og revet parmesanost eller vanlig hvitost. Strø oregano over til slutt. Plettene stekes midt i ovnen ved 250 ºC i 5 minutter til.

 

 

SE OGSÅ: Matnyttig dessert tips

 

 

 

 

DELE
Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Samt produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelanser. Har diabetes type-1.

LEGG IGJEN ET SVAR

Fyll inn din kommentar!
Skriv inn navnet ditt her