Tilfreds med standardbehandling for stoffskifte?

3
6926

Mange som medisineres for lavt stoffskifte, er tilfreds med virkning av syntetisk Levaxin, mens andre har det bedre med Erfa eller foretrekker kombinasjonsmedisinering med Levaxin og T3 (trijodtyronin). Hva vet man i dag om årsakene til denne forskjellen?

“Vi vet litt mer enn for bare ett par år siden” sier Lars Omdal til TV-Helse.no. Han er lege ved Balderklinikken i Oslo som har 15 års erfaring med å behandle stoffskiftepasienter. Han sier at standard behnadling mot stoffskifte idag bare er T4, råvarer som kropen omdanner til T3 og gikk derifra bort fra kjertelpreparater fra dyr som innholder både T4 og T3.

– LES OGSÅ: Stoffskiftesykdom, nesten en historieforelesning

Omdal forteller videre til TV-Helse at mange er fornøyd med Levaxin som bare gir T4. Men det finnes også en del stoffskiftepasienter hvor T4 alene ikke er tilstrekkelig behandling, og en kombinasjonsbehandling med både T4 og T3 gir bedre resultater.

– SE OGSÅ: “Prøvesvarene ser fine ut”

DELE
Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Samt produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelanser. Har diabetes type-1.

3 KOMMENTARER

1. Kan det ha noe å gjøre med at mange må dosere seg selv på NDT, fordi så få leger kan noe om disse medisinene? Og fordi så mange er utålmodige etter å få en bedring, så ender de opp med overdosering i stedet? NDT er mye vanskeligere å dosere enn Levaxin.