Kortison hjelper ikke mot infeksjonen bak betennelsen

Kortison hjelper ikke mot infeksjonen bak betennelsen (FOTO: AdobeStock)

Det hevder Dr. Erik Enby (f. 1937). Han er svensk lege og spesialist i geriatri som har blitt anerkjent for sine studier hvor han beskriver mikrobiell aktivitet i blodet hos pasienter med kroniske sykdomstilstander. Dette ble ansett som kontroversielt i lang tid, men i mai 2015 publiserte en internasjonal forskergruppe forskningsresultater som støtter Enby.

Dr. Erik Enby

Dr. Erik Enby har hjulpet mange pasienter med kroniske sykdommer som kreft og psoriasis ved å bruke ufarlige ukonvensjonelle metoder. Helsemyndighetene svarte med å ta fra Enby legelisensen i stedet for å finne ut hvorfor hans pasienter ble friske. Enby kritiserer bruken av kortison mot ulike kroniske sykdommer, som faktisk skyldes infeksjoner, spesielt hvis preparatet ikke inneholder infeksjonhemmere. ‒ Feilmedisinering med kortison ligner på medisinsk svindel, og legene må bli oppmerksomme på dette, sier Enby.

‒ Det jeg har oppnådd i forskningen, er originalt i den grad jeg hevder at alle former for kroniske tilstander, dvs. alle former for kronisk sykdom, har å gjøre med mikrobiologisk vekst i vevet, sier Enby.

Alle infeksjoner har inkubasjonstider. Dette betyr at infeksjonen selv er symptomfri og at du har blitt smittet en viss tid før sykdomssymptomer oppstår. Disse symptomene skyldes betennelsen som igjen skyldes ulike former for mikrobiologisk planteinfeksjon – i en annen hastighet og intensitet – i et vev.

Betennelse kan være rødhet, hevelse, varmeøkning og økning i metabolismen i dette. I denne sammenheng kan personen oppleve tretthet, vondt, kløe, blodig diaré, syre refluks, hodepine osv. Alt avhengig av hvilke eller hvilket vev som er utsatt for den mikrobielle planten.

Kortison ingen løsning Hvis du vil bli symptomfri, kan du ofte få til det hvis du blir behandlet med det antiinflammatoriske stoffet kortison, og det finnes en rekke svært effektive symptomdempere i kortison. Det er bare at kortison ikke demper årsaken til betennelse, noe som faktisk betyr at stoffskiftet i et infisert vev – for eksempel hud i ulike former for hudsykdommer, er 25 ganger høyere enn normalt.

Kilder:

Les mer om Dr Erik Enby i NewsVoice Dokumentarfilm «The Doctor Who Refused Give Up» (2016) oppsummerer Enbys situasjon. I år (2017) kommer en annen dokumentar om Erik Enby, produsert av AlmaNova