Tilbakekaller insulinpenner på grunn av sprekkfare

0
196

Novo Nordisk kom idag ut med en pressemelding hvor de tilbakekaller insulinpenner av typen NovoPen Echo.

I pressemeldingen informeres det om at et lite antall insulin-sylinderpulleholdere kan sprekke eller gå i stykker når de kommer i kontakt med visse kjemikalier. ‒ Jeg har ikke en fullstendig oversikt, men etanol (alkohol) og fettholdige substanser/oljer er blant disse kjemikaliene, kommenterer direktør for markedstilgang Jan Marcus Sverre til TV-Helse. Insulinpennene kan allerede være defekte eller bli det i fremtiden. Dette resulterer i at pennen kan gi lavere dose med insulin. ‒ Det er ikke forventet at dette vil kunne medføre betydelige helsemessige konsekvenser for pasientene, men av hensyn til pasientsikkerhet oppfordrer Novo Nordisk pasientene som bruker en penn fra de berørte partiene om å få erstattet ampulleholderen med en ny, sier Jan Marcus Sverre.  Les mer om de berørte insulinpennene i pressemeldingen på www.novonordisk.no

– SE OGSÅ: Lite sol øker forekomsten av MS og diabetes?

Varselsignaler ved for høyt blodsukker

Ved for høyt blodsukker kan en rekke symptomer opptre, vanligvis gradvis, men noen opplever også akkutte reaksjoner. Symptomer kan være rødme, tørr hud; søvnighet eller tretthet; munntørrhet, fruktluktende (acetonluktende) ånde; hyppigere vannlating, tørste; manglende appetitt, kvalme eller oppkast, tåkesyn, hodepine og konsentrasjonssvikt. Risikoen for høyt blodsukker ved berørt insulinpenner er antatt å være mindre enn 0,1%, men er du i gruppen som bruker NovoPen Echo og er berørt i denne saken anbefaler Novo Nordisk deg til å:

• Ikke stopp behandling uten å snakke med legen din
  • For å bestille en ny sylinderampulleholder vennligst registrer kontaktinformasjon (navn, adresse, telefonnummer, email og antall berørte sylinderampulleholdere) på vår norske hjemmeside novonordisk.no. Ved ny bestilling se denne instrukjsonsvideoen!
  • Mål blodsukkernivået ditt som instruert av helsepersonell og hyppigere dersom symptomer på for høyt eller for lavt blodsukker oppstår uventet.
  • I tilfelle du opplever symptomer på for høyt blodsukker i forbindelse med bruk av dette produktet, kontakt legen din for råd.
  • Meld reklamasjoner til Novo Nordisk Scandinavia AS via mailto:kundeservicenorge@novonordisk.com eller på telefon 22 18 50 51.
  • Meld fra om mulige bivirkninger til din lege eller til Novo Nordisk Scandinavia AS kundeservice tlf 22 18 50 51 eller direkte til Statens legemiddelverk

DELE

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Samt produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelanser. Har diabetes type-1.