Ønsker du å redusere på tilsetningsstoffer? Prøv hjemmelaget tannkrem!

0
1829

Tannlege Pål Hermansen forteller oss hvordan man enkelt kan holde munnen ren med enkle ingredienser. Tannkrem kan man enkelt lage selv.

– Tannkrem er det mange unødvendig tilsetningsstoffer og man er opptatt av at alt skal være bakteridrepende, sier Hermansen. – Det kan være bra i akutte situasjoner for å få ned betennelser, men over lang tid svekkes den snille bakteriefloraen, fortsetter han. Det finnes andre enkle løsninger for tannkrem. Det er viktig å holde munnen ren og man kan like godt bruke naturlige midler.

Hvordan lager man tannkrem hjemme?

Først lager manen base.Her er kokosfett gunstig å bruke da det i seg selv har antibakterielle egenskaper. Deretter trenger man noe som kan brukes som slipemiddel. Det kan være for eksempel kritt, silikagel eller natron. ‒Silika, eller silisium, er bra for både hår og hud, sier Hermansen og mener at tannkremen også kan spises som kosttilskudd. For å få en frisk smak kan man tilsette mynte eller peppermynteolje som man får kjøpt i blant annet helsekostbutikker.

‒Det er godt dokumentert at å skylle munnen med pro-biotika kan gi veldig god munnhelse som hjelper både tannkjøtt og forebygger karies, avslutter Hermansen

 

Prøv selv! Tannkrem oppskrift

 

Under finner du noen helseeffekter ved bruk av kokosfett som fettkilde:

  • Øker metabolismen og kroppstemeperaturen
  • Inneholder laurinsyre som i forskning viser seg å ha bakteriedrepende effekt
  • 50% av fettsyrene i kokosolje er av typen MCT som blir brukt som hurtig energi og lagres i svært liten grad som fett på kroppen
  • Gir økt metthetsfølelse
  • Motvirker diabetes type 1 og 2
  • Motvirker alzheimer
  • Forbedrer hår og hudkvaliteten
  • Passer utmerket godt til steking da den tåler høy varme
DELE
Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Samt produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelanser. Har diabetes type-1.

LEGG IGJEN ET SVAR

Fyll inn din kommentar!
Skriv inn navnet ditt her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.