Tips om beskyttelse mot elektromagnetisk stråling

0
584

Med enkle grep kan man redusere eksponeringen av elektromagnetisk stråling i hverdagen. Noen opplever blant annet bedre nattesøvn ved ikke å ha mobilen liggende på nattbordet. Ubehag ved elektromagnetisk stråling oppleves  forskjellig, og for noen er det nødvendig med ekstra hjelpemidler i hverdagen. Einar Flydal forteller mer i videoen.

 

 

SE OGSÅ: Lege advarer mot stråling

 

Tøy og stoff med metalltråder kan gi beskyttelse for stråling vi omgir oss med i hverdagen, selv om strålingsnivået stort sett ligger under det norske kravet. Det er høyere enn Europarådets anbefalinger. Stoffet fungerer som Faradays bur (link til wikipedia) som til en viss grad hindrer eksponeringen av elektromagnetisk stråling. Beskyttelsen finnes i en rekke varianter. For de som er plaget av stråling finnes det blant annet gardiner, luer, gensere, skjorte og bukser å få tak. Flydal viser til et eksempel med en politiker som bruker “metallskjorte”i denne artikkelen i VG. – Vi har personer i Norge idag, sannsynligvis flere enn antall rullestolbrukere, som det ikke taes hensyn tii, sier Flydal. Han mener det ikke burde være en privatsak å behøve å beskytte seg slik.

 

 

Kilde:

https://no.wikipedia.org/wiki/Faradays_bur

 

 

 

DELE
Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Samt produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelanser. Har diabetes type-1.

LEGG IGJEN ET SVAR

Fyll inn din kommentar!
Skriv inn navnet ditt her